Friday, November 30, 2007

Family tree

Bismillah..

Tengah mengemas2 tadi, terjumpa la sekeping kertas yg aku gunakan utk catit family tree belah suhaimi... Teringat projek masa raya tempohari, adik2ku yg bujang tu la yg mengurus mengumpulkan maklumat and kept the record in Excell file, while kak Su (kak long aku) berbual2 dengan abah pasal family tree la...

Pernah kan dengar orang buat family day...bukan family day dept or jabatan memana but betul2 family... hingga beratus pun ada. teman di sini, Azhar pun ada cerita yg family dia kat besut memang setiap tahun buat. Since adik beradik mak dia 11 orang...so ramai ler suku sakat dia..hinggakan buat Trust lagi, jamu makan anak2 yatim setiap malam di bulan Ramadhan...bagus gitu...banyak pahala...

Itu la juga plan keluarga kami... nak buat family day besar2an satu hari nanti. walaupun belah mak 7 beradik dan abah 8 beradik, masing2 ramai anak esp kami ler 12 orang. Tuh baru satu level..belum masuk adik beradik atuk2... Menurut abah, salah sorang moyang kami ada yang kembar naga (macam tak percaya yek..but anak jati muar pasti ada dengar cerita ini)...macam cerita dongeng ajer. Akantapi olehkerana naga tersebut seakan tak boleh hidup di darat, maka dilepaskan la naga tersebut ke sungai muar... benar atau tidak, wallahua'lam..

Sepupu2 pun masing2 mengumpul maklumat keluarga masing2. Harap2 project nih berjalan lancar... (cuma if buat masa kami kat sini...tak dapek ler kami balik berfamily day!)

Tengah menggodek2 laptop nih...terimbau kenangan masa bercuti harituh, bila tengok gambar2 kami... nih post menarik masa anniversary kami ke-6.... 14 Sept yang lalu, kat kampung...

5 comments:

Afidalina Tumian said...

ala comel je..:P

Norasieh Binti Md Amin said...

Tq afi..:) Mukhtar bakal melayari bahtera perkahwinan, afi bila pulak ye?

a said...

Salam. Moga berjaya dan diberi kekuatan.

Norasieh Binti Md Amin said...

Thanks 'a' for ur du'a
by the way, who are u...

Puteri/Dini said...

So sweet... :)