Wednesday, March 25, 2009

Syukur

Alhamdulillah...

after waiting for sooo long, the fellowship has been approved and I received the first allowances few days ago. Our budget was very tight especially when we sent both Humaira and Danial to child centre. Alhamdulillah they got some subsidy, so the weekly payment (only for 3 days) is less than $200. And I have been to uni 3-4 times a week, so I spend around $15 for transport (by bus.. maklum ler..baru lesen L.. belum bole bw kereta sendiri lagi). And again, alhamdulillah because I receive a student rate, or else.. I may spend $28/week... that's about half the price!!!

So.. with the first allowance, syukur sangat2 dapat selesaikan masalah kewangan kami. alhamdulillah dapatla desktop baru.. buat menaikkan semangat belajar.. lagipun dapat la juga buat kerja kat rumah sikit2.. Niat nak bagi ke mak abah gak.. tapi belum kesampaian sebab Maybank online masih belum berjaya berfungsi..

Syukur... penantian ini akhirnya tamat.. dan dengan duit yang ada... pandai2 la berjimat (pesan hubby), asingkan dulu duit nak balik data collection nanti.. nak sambut orang baru nanti.. insyaAllah

Mari sujud Syukur selalu!!!

5 comments:

BadRiza said...

salam...

Tahniah...!!!! Bestnye,,expecting..
I miss masa2 mengandung..I have forgotten how it feels being pregnant hehehe...
Doakan untuk saya..saya akan tetap menunggu. I have waited 8 years and I will still be waiting..

Take care...jg diri baik2...Semoga selamat semuanya...Alhamdulillah, am sooooo happy for you....!!

Naylah said...

oo kak asiah pun expecting ke? mabruk mabruk ... bila due?

Asiah said...

Thanks fariza dan leen...

Memula nak keep it a secret, tapi berita baik disampai2kan la:) mudah2an doa teman2 dan keluarga dimakbulkan Allah, ameen...

InsyaAllah due 16sept (anniversary kami yg ke-8!!). so tak jauh beza sgt2 la dgn leen yea! InsyaAllah kita doa le dapat girl yea, ameen.

Teruskan usaha Fariza... insyaAllah ada la rezeki nanti!

Asiah said...

Thanks fariza dan leen...

Memula nak keep it a secret, tapi berita baik disampai2kan la:) mudah2an doa teman2 dan keluarga dimakbulkan Allah, ameen...

InsyaAllah due 16sept (anniversary kami yg ke-8!!). so tak jauh beza sgt2 la dgn leen yea! InsyaAllah kita doa le dapat girl yea, ameen.

Teruskan usaha Fariza... insyaAllah ada la rezeki nanti!

Asiah said...

laa... terclick 2 kali la pulak...hehehe, tak tahu nak delete cemana, da lupa!