Thursday, August 30, 2007

AUT... beyond my expectation

Bismillah...

Alhamdulillah with kak Eda's help and later Rose's as well, I met Andy Begg and discuss the possiblility of doing phd at AUT. He is so fatherly and very nice. He even allowed my kids to stay in his room while we had a chat. Then we met Chanelle, International Student Officer, another nice fellow...wonderful people who make me feel at home... She even wish us Happy Merdeka Day... great!

And tonight... it's almost midnight... I'm still here in the ofis..sorting out things to find more opportunities to fund my PhD... InsyaAllah... my dream will come true... ameen

3 comments:

Afidalina Tumian said...

kagumnya saya dgn semangat akak.. kdg2 kita nih bila dah dpt peluang, tak buat betul2..rasa malu dgn akak yg mmg semangat..semoga segalanya dipermudahkan..

Norasieh Binti Md Amin said...

Thanks Afi... for the du'a.

ummu_naqeebah said...

la ni yg study kat NZ akak ke hubby? hasri pun try jugak hari tu contact kak saie + Kak ros. kak ros beria2 nak hasri join dept dia tu. mintak hasri amik knowledge management since hasri ada basic islamic studies. Nama dahnaik sampai ke rektor katanya tapi x lepas . unsuccesful. Tpt PhD dia dah dpt di Durham University. Dia try jugak u lain acam kuim, tapi x de respond..finally he decided buat phD kat M'sia. But kalau akak ada info bagitau pasal scholarship..