Saturday, July 5, 2008

Semalam...

Semalam... Hari lahir suamiku tercinta... merasmikan oven kat rumah tu (tak pernah guna lagi sejak kami pindah kat situ..hehe), terhasil lah kek marble (alahai..tak sempat amik gambar).. Tiada sambutan istimewa.. sekadar ingatan tulus ikhlas... lunch nasi lemak dgn ayam goreng 'gareng' (hehe). Then petang tuh makan kek marble, ditambah dgn kek pandan hasil manual Puteri (caya la.. ). Thanks la ke Puteri, Murni and Nadirah atas kunjungan... "nak nyanyi lagu besday.." kata Murni, malu lak hubby... "Takyah ler!"

Khamis malam, waktu aku kat uni, aku tanya nak hadiah apa... syahdu bila hubby bgth, "umi dapat further study .. tu da hadiah besar buat abang!"... alhamdulillah, syukur yang amat, Allah bagi peluang ini, dan hubby bagi sokongan yang padu...

10hb nih baru AUT meetingkan research proposal aku utk endorsement. Lambat gak... biasa la menunggu memang rasa lama... Sarah pun da bgth memang proses makan masa few months... harap tak ler lama sangat. So sementara waktu nih... nak kumpul bahan sebanyak bole, dan summarize few articles...

Cuti sekolah nih ramai la teman2 yang amik kesempatan 'cuti2 NZ'. Teman2 di Palmy dan Welly convoi ke Ruapehu..main salji.. have a nice journey la yea... kami nanti dulu, insyaAllah bulan depan ke Welli, ada conference di sana, so leh amik kesempatan sekali.. lagipun risau nak jalan jauh sebab kreta tu lately selalu gak takleh start, especially bila sejuk. Harituh ke Takapuna pun takleh start, alhamdulillah minta tolong orang yg park dekat2 situ jump start (rupanya cina malaysia gak.. da bertahun2 dok kat sini..). Cerita pasal kreta takleh start, teringat, kreta diamante dulu pun takleh start pada hari yang aku ingat.. hari Dora dan kak Ungku balik m'sia. tapi hari tu pun aku ada kelas ielts...

Ok la... nak sambung keje..

2 comments:

Musliyana&family said...

salam..doakan kami selamat pergi and balik main snow ni ekk..moga cuaca elok...bercerita pasal kete..kete kami pun baru antar servis akak...

Naylah said...

congratulations!....semoga beroleh kejayaan yg diimpikan